Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2030.8.2015%2

Tämä voileipäkakkupohja on paistettu vuoassa, jonka halkaisija on 24 cm.

 

 

VOILEIPÄKAKKUPOHJA

 

50 g hiivaa

4 1/4 dl vettä

3/4 tl suolaa 

1 3/4 rkl sokeria

3/4 dl rypsiöljyä 

noin 9 dl sämpyläjauhoja 

 

 

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja öljy. Lisää ensin 6 dl jauhoja ja vaivaa tasaiseksi. Lisää loput jauhot desi kerrallaan, ettei taikinasta tule liian kovaa.

Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota liinan alla n. 20 min. Kumoa taikina ja vaivaa se kimmoisaksi, nosta voideltuun kakkuvuokaan nousemaan. Peitä liinalla ja anna kohota. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 min. Anna jäähtyä ritilällä liinalla peitettynä.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2030.8.2015%2

Tämä leipä on tuhdimpaa kuin kaupan höttöpaahtikset. Tämän kokoisen pohjan kostutukseen kuluu suunnilleen litran verran nestettä.