Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2030.8.2015%2

TÄYTEKAKKU

 

pohja:

8 kananmunaa

3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

 

 

kostutus:

8 dl maitoa

4 tl vaniljasokeria 

 

 

 

VALKOSUKLAAMOUSSE (täytekakun ylempi täytekerros):

 

4 liivatelehteä

2 kananmunan keltuaista

1/2 dl sokeria

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

2 rkl kiehuvan kuumaa vettä

200 g valkosuklaata sulatettuna

2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna

 

 

 

PUNAHERUKKAMOUSSE (täytekakun alempi täytekerros):

 

7 liivatelehteä 

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

1 prk maitorahkaa 

650 g punaherukoita soseutettuna

2 tl vaniljasokeria 

3/4 dl sokeria  (maun mukaan) 

1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä 

 

 

kakun pinnalle ennen kuorrutusta: 

ohut kerros kermavaahtoa (vaahdotin 3 dl kuohukermaa ja levitin sen tasaisesti kakun pinnalle)

 

 

kuorrutus:

4 pkt punaista kaulintamassaa tai marsipaania

punaista kimallesprayta (elintarvikeväri)

 

 

koristeluun:

marsipaanikoristeita (kallat ja perhoset)

valkoista sokerikuorrutetta koristeiden kiinnittämiseen

 

 

 

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun vuokaan (30 x 30 cm) ja paista 175 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia Jos pohja näyttää tummuvan liikaa, laita päälle leivinpaperi. Pohja kannattaa paistaa päivää ennen täyttämistä, niin se ei murene niin paljon leikattaessa.

 

 

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

Tee valkosuklaatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana kerma-keltuaisvaahdon joukkoon. Sulata valkosuklaa sulatusteholla mikrossa ja sekoita se täytteen joukkoon. Kääntele lopuksi  varovasti joukkoon valkuaisvaahto. 

Levitä valkosuklaatäyte vuokaan kakkupohjan päälle.

 

Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. Tee punaherukkatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita rahka ja soseutetut herukat kermavaahdon joukkoon ja lisää sokeria maun mukaan.

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

 
Levitä herukkatäyte vuokaan kakkupohjan päälle.

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna täytteiden hyytyä yön yli jääkaapissa.

 

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle.
 
 
Levitä pinnalle ohut kerros kermavaahtoa.
 
Kauli kuorrute muutaman millin paksuiseksi levyksi.
 
 
Käytä kauliessa tomusokeria, jotta massa ei tartu kiinni alustaan ja kaulimeen. Kuorruta kakku, suihkaise pintaan punaista kimallesprayta ja kiinnitä koristeet sokerikuorrutteella kakun pintaan.