Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2015.9.2015%2

PUOLUKKAINEN MALLASLEIPÄ 

3 kpl

 

1 l piimää

75 g hiivaa

4 dl siirappia

3 dl kaljamaltaita

3 dl puolukoita

3 dl vehnäleseitä (Kuidukas- 3 viljan leseseos käy myös)

4 dl ruisjauhoja

1 rkl suolaa

9 dl vehnäjauhoja

 

 

Voiteluun siirappivettä: 1 osa siirappia ja 3 osaa vettä

 

 

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva sekä loput aineet puuhaarukalla. Taikinaa ei vaivata ollenkaan ja se saa olla melko löysää. Anna taikinan nousta 2 tuntia peitettynä.
Voitele kolme silikonista leipävuokaa ja jaa taikina vuokiin.
Paista leipiä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa 2 tuntia. Valele siirappivedellä paistamisen puolivälissä. Kumoa kypsät leivät vuoista ritilälle liinan alle jäähtymään ja kääri jäähtyneet leivät kelmuun.