Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2013.9.2015%2

PUOLUKKAHYYTELÖ

 

mehu:

2 l puolukoita
3 dl vettä

 


hyytelö:
siivilöimäsi mehu (noin 6 dl)
5 dl sokeria

 


Valmista ensin mehu: mittaa marjat ja vesi kattilaan. Keitä 15 minuuttia ja siivilöi puhtaaseen kattilaan, painele marjat lusikalla tiukasti siivilään, jotta saat kaiken mehun talteen.

Lisää sokeri siivilöidyn mehun joukkoon ja sekoita kunnes sokeri sulaa. Keitä noin 20 minuuttia, älä sekoita keittämisen aikana.

Tee hyytymiskoe: laita lusikallinen hyytelöä lautaselle ja nosta lautanen viilentymään hetkeksi jääkaappiin. Vedä lusikalla vana hyytelöön, hyytelö on valmista jos vana pysyy hyytelössä.

Jos hyytelö on vielä valuvaa, jatka keittämistä vielä hetki.

Kuori mahdollinen vaahto, purkita pieniin purkkeihin ja anna jäähtyä ilman kantta. Laita kannet kiinni ja säilytä jääkaapissa.