POSSUA ITALIALAISITTAIN
1 kg porsaan ulkofileetä (kokonaisena palana)
nokare voita
loraus oliiviöljyä
3 sipulia silputtuna
5 valkosipulinkynttä silputtuna
2 sellerin vartta
2 porkkanaa
1 prk Demi Glace
2 naudanfondikuutiota
3 prk tomaattipyreetä
1 prk hyvää tomaattimurskaa
4 dl täyteläistä punaviiniä
2 laakerinlehteä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl mustapippurirouhetta
Chili Explosionia myllystä
4 rosmariinin oksaa
1 ruukku tuoretta oreganoa
lisäksi:
400 g Tagliatelle-nauhapastaa (keitä pakkauksen ohjeen mukaan)
tarjoiluun:
vastaraastettua parmesan-juustoa
Kuumenna voi ja öljy pannussa ja ruskista lihapala joka puolelta. Siirrä liha pataan, laita pannulle tilkka vettä, kiehauta se ja kaada pataan lihan päälle.
Paloittele sellerinvarret ja kuoritut porkkanat pieniksi ja kuullota niitä ja silputtuja sipuleita rasvassa kunnes ne pehmenevät hiukan ja siirrä ne sitten pataan.
Lisää pataan myös kaikki loput ainekset, laita kansi päälle ja pata 150 asteiseen uuniin n. 3-4 tunniksi. Lihan tulee olla niin mureaa ja kypsää että sen saa riivittyä paloiksi.
Nosta kypsä liha pois padasta ja riivi se haarukan ja veitsen avulla. Laita riivityt lihapalat takaisin kastikkeeseen.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita keitetty, valutettu pasta kastikkeen joukkoon ja tarjoile vastaraastetun parmesaanin ja hyvän punaviinin kera.
Viinilasillinen: Antiche Terre Solo Passione Rosso, todella hyvä viini ja toimi loistavasti tämän ruoan kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.