Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2010.9.2015%2

TOMAATTINEN NAUDANLIHAPATA

 

1 1/2 kg naudan sisäpaistia

6 pientä kesäpunasipulia, puolita tai leikkaa neljäksi lohkoksi, koosta riippuen

6 valkosipulinkynttä viipaloituna

3 pientä porkkanaa viipaloituna

3 pientä sellerin vartta 

2 makeaa suippopaprikaa

2 pkt  (á 170 g) Amerikan pekonia silputtuna

3 prk (á 70 g) tomaattipyreetä

1 prk hyvää tomaattimurskaa

2 tummaa fondikuutiota

1 tl suolaa

1 rkl ruokosokeria

2 tl mustapippurirouhetta

1 tl chilijauhetta

2 dl punaviiniä

tuoretta timjamia

tuoretta oreganoa

 

 

koristeluun:

persiljasilppua

 

 

Kuumenna voi pannussa ja ruskista lihapalat neljässä erässä. Kun siirrät paistetut lihapalat pataan, laita pannulle tilkka vettä, kiehauta se ja kaada pataan lihan päälle. Tee saqmoin jokaisen paistoerän välissä.

Paloittele sellerinvarret, paprikat sekä kuoritut porkkanat ja kuullota niitä ja silputtuja sipuleita rasvassa kunnes ne pehmenevät hiukan ja siirrä ne sitten pataan.

Lisää pataan kaikki loput ainekset, laita kansi päälle ja pata 150 asteiseen uuniin n. 3-4 tunniksi. Lihan tulee olla niin mureaa ja kypsää että se hajoaa haarukalla painelemalla.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2010.9.2015%2

 

VALKOSIPULI-PERSILJA-PERUNAMUUSI

 

1 1/2 kg Rosamundaa

50 g voita

n. 1 1/2 dl täysmaitoa

2 suurta valkosipulinkynttä puristettuna (maun mukaan)

1 dl persiljasilppua

suolaa

 

 

Kuori ja kuutioi perunat. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta sähkövatkaimella.  Vatkaa joukkoon voi ja lisää lopuksi maitoa sen verran että saat sopivan jämäkän muusin. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja lisää persiljasilppu. Mausta suolalla.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2010.9.2015%2

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2010.9.2015%2

Lihapata toimi mainiosti myös Peruna-palsternakkatimbaalien kera. 

 

Viinilasillinen: Quinta das Setencostas