Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2013.9.2015%2

LAMMASCURRY MAKUNYSTYRÄN TAPAAN

 

 

n. 1 kg karitsan patalihaa 

3 sipulia

6 valkosipulinkynttä

loraus oliiviöljyä

2 prk (á 70 g) tomaattipyreetä 

2 prk hyvää tomaattimurskaa 

1 dl punaviiniä

1/2 prk punaista currytahnaa

2 tl kurkumaa

1 rkl chilijauhetta

2 tl korianteria

2 tl juustokuminaa

2 tl suolaa

1 rkl ruokosokeria

1 tl mustapippurirouhetta

2 tl garam masalaa

1 rkl limemehua

2 ml kaffirlimetinlehtijauhetta

1 prk (400 g) kookosmaitoa 

 

 

Ruskista lihapalat öljyssä pannulla ja siirrä pataan. Rouhi sipulit sekä valkosipulinkynnet veitsellä karkeasti. Kuullota sipulit öljyssä ja siirrä nekin pataan. Lisää tomaattipyree, tomaattimurska, punaviini sekä mausteet, laita kansi päälle ja siirrä pata 150 asteiseen uuniin noin 3-4 tunniksi, kunnes liha on todella mureaa ja kypsää.

Nosta lihat pois padasta ja riivi lihat haarukan ja veitsen avulla. Siirrä riivityt lihat takaisin pataan ja lisää myös kookosmaito. Nosta pata takaisin uuniin siksi aikaa kun keität riisin. 

Tarjoa lammascurry keitetyn basmatiriisin kera.

 

 

Viinilasillinen: Obsession Red