Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2012.9.2015%2

LIEKITETYT NAUDAN SISÄFILEEPIHVIT

 

naudan sisäfileepihvejä

suolaa myllystä

voita

4 cl viskiä

 

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2028.3.2015%2

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2028.3.2015%2

Pyöräytä suolaa myllystä pihvien molemmille puolille. Kuumenna valurautapannu ja paista pihvit molemmin puolin.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2028.3.2015%2

Kun pihvit ovat paistuneet kummaltakin puolelta, sytytä tulitikku valmiiksi, kaada pannuun 4 cl viskiä ja heitä palava tulitikku  heti pannulle. Jos sytytät tulitikun vasta kaadettuasi viskin pannulle, viski ei välttämättä enää syty. Myös kynttilän sytyttämiseen tarkoitetut täytettävät sytyttimet kannattaa tässä tapauksessa unohtaa, sillä pannusta nousee niin paljon höyryä ettei sytytin toimi.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2028.3.2015%2

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2028.3.2015%2

Kun liekki on sammunut, pihvit ovat valmiita tarjottavaksi.

 

 

 

PIPPURI-KERMAKASTIKE

 

3 dl kuohukermaa

2 rkl hunajasinappia 

2 rkl calvados

1 rkl viherpippureita

1 rkl roseepippureita

1/2 rkl mustapippureita

1/2 tl suolaa

1 rkl vehnäjauhoja + tilkka kermaa suurustukseen

 

 

Rouhi pippurit morttelissa ja sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia.

 

 

 

MAALAISRANSKALAISET

 

n. 1 litra rypsiöljyä

5 Rosamundaa

suolaa myllystä

 

 

Laita öljy uppopaistamiseen tarkoitettuun kattilaan ja kuumenna. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja kuivaa ja lohko ne. Laita perunalohkot metalliseen uppopaistamiseen tarkoitettuun "koriin" ja keitä niitä kuumassa öljyssä n. 15-20 minuuttia, eli lähes kypsiksi, mutta niiden ei kuulu saada väriä vielä tässä vaiheessa. Laita perunat lautaselle talouspaperin päälle ja anna jäähtyä. Tämän vaiheen voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen.

Kypsennä esikypsennetyt perunat kauniin kullanruskeiksi, tähän menee n. 5-10 minuuttia. Mausta valmiit perunat suolalla.

 

 

Viinilasillinen: Alamos Malbec 

 

 

Ideakeittiö