LIEKITETYT OMENALOHKOT
4 omenaa (kotimaisia, melko pieniä)
nokare voita
3 rkl vaahterasiirappia
1 tl kanelia
liekitykseen:
4 cl calvadosta
Kuori halutessasi omenat, minä en kuorinut, koska olivat oman pihan puusta poimittuja. Poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi. Sulata voi valurautapannussa ja sekoita joukkoon vaahterasiirappi ja kaneli. Lisää myös omenalohkot pannulle. Kääntele omenalohkoja lastalla, kunnes ne pehmenevät.
Kun omenalohkot ovat pehmenneet, sytytä tulitikku valmiiksi, kaada pannuun 4 cl calvadosta ja heitä palava tulitikku heti pannulle. Jos sytytät tulitikun vasta kaadettuasi calvadosin pannulle, calvados ei välttämättä enää syty. Myös kynttilän sytyttämiseen tarkoitetut täytettävät sytyttimet kannattaa tässä tapauksessa unohtaa, sillä pannusta nousee niin paljon höyryä ettei sytytin toimi.
Anna liekin palaa loppuun ja tarjoile omenat heti vaniljajäätelön kera.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.