Kakku on halkaisijaltaan 24 cm.
KYLMÄSAVULOHI VOILEIPÄKAKKU
kostutus:
2 dl sitruunamehua
8 dl vettä
täyte:
400 g Viola Kylmäsavulohi-tuorejuustoa
300 g viipaloitua kylmäsavulohta
150 g creme fraichea
1/4 dl sitruunan mehua
1 ruukku tilliä silputtuna
1 tl sitruunapippuria
kuorrutus:
400 g Viola Kylmäsavulohi-tuorejuustoa
75 g creme fraichea
koristeluun:
1 pkt (150 g) viipaloitua kylmäsavulohta
herneenversoa
Mittaa täytteen ainekset monitoimikoneen kulhoon ja surauta leikkuuterällä tasaiseksi massaksi.
Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä.
Levitä päälle puolet täytteestä, nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. Levitä päälle loppu täyte.
Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta se sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua yön yli jääkaapissa.
Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle.
Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon creme fraiche. Levitä kuorrute kakun pinntaan. Koristele kylmäsavulohiviipaleilla ja herneenversolla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.