Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2030.8.2015%2

Kakku on halkaisijaltaan 24 cm.

 

 

KYLMÄSAVULOHI VOILEIPÄKAKKU

 

1 voileipäkakkupohja

 

 

kostutus:

2 dl sitruunamehua

8 dl vettä

 

 

täyte:

400 g Viola Kylmäsavulohi-tuorejuustoa

300 g viipaloitua kylmäsavulohta

150 g creme fraichea

1/4 dl sitruunan mehua

1 ruukku tilliä silputtuna

1 tl sitruunapippuria

 

 

kuorrutus:

400 g Viola Kylmäsavulohi-tuorejuustoa

75 g creme fraichea

 

 

koristeluun:

1 pkt (150 g) viipaloitua kylmäsavulohta

herneenversoa 

 

 

 

Mittaa täytteen ainekset monitoimikoneen kulhoon ja surauta leikkuuterällä tasaiseksi massaksi.

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

Levitä päälle puolet täytteestä, nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. Levitä päälle loppu täyte. 

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta se sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua yön yli jääkaapissa.

 

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle. 

Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon creme fraiche. Levitä kuorrute kakun pinntaan. Koristele kylmäsavulohiviipaleilla ja herneenversolla.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2030.8.2015%2