KOLMEN JUUSTON KESÄKURPITSALASAGNE
jauhelihakastike:
1 sipuli silputtuna
3 isoa valkosipulin kynttä silputtuna
loraus oliiviöljyä
400 g naudan paistijauhelihaa
3 prk tomaattipyreetä
1 prk laadukasta tomaattimurskaa
1 tumma fondikuutio
1 rkl oreganoa
noin 3/4 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 1/2 tl mustapippurirouhetta
1 1/2 tl paprikajauhetta
Chili Explosionia myllystä
Kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää jauheliha ja paista. Lisää punaviini ja anna kiehua pari-kolme minuuttia. Lisää loput ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 min.
lisäksi:
2-3 hoikkaa kesäkurpitsaa, koosta riippuen
suolaa myllystä
2 prk (á 250 g) mascarponea (pehmeä Ricotta-juusto käy myös)
4 palloa mozzarellaa
2 palaa (á 125 g) parmesan-juustoa raastettuna
Viipaloi kesäkurpitsat pitkittäin juustohöylällä. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle ja pyöräytä pintaan suolaa myllystä. Anna viipaleiden "itkeä" puolisen tuntia ja kuivaa pinta sitten talouspaperilla.
Levitä kevyesti voidellun uunivuoan pohjalle ensin noin kolmasosa jauhelihakastikkeesta. Nostele kahden pienen lusikan avulla päälle puolet ricottajuustosta nokareina ja toinen mozzarellapallo kuutioituna. Ripottele päälle vielä kolmasosa parmesanraasteesta.
Asettele päälle kerros kesäkurpitsaviipaleita ja tee samoin toinen täytekerros.
Asettele päälle loput kesäkurpitsaviipaleet, loput jauhelihakastikkeesta sekä loppu parmesanraaste.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes pinta on saanut väriä.
Viinilasillinen: Nero R Salice Salentino Riserva
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.