Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2030.8.2015%2

Kakku on halkaisijaltaan 24 cm.

 

 

LIHAVOILEIPÄKAKKU

 

1 voileipäkakkupohja

 

kostutus:

1 l lihalientä (1 l vettä, kiehauta ja liuota siihen 2 lihaliemikuutiota)

 

 

täyte 1: 
200 g Creme Bonjour Paahdettu Sipuli-tuorejuustoa
150 g creme fraichea
2 pkt (á 120 g) naudan sisäpaistileikkelettä

 

 

täyte 2: 
150 g creme fraichea
300 g palvikinkkua
1 tuubi voileipäpikkelssiä
persiljaa (puolisen ruukkua)

 

 

kuorrutus:

400 g Creme Bonjour Paahdettu Sipuli-tuorejuustoa

50 g majoneesia

 

 

koristeluun:

noin 100 g paahdettua sipulirouhetta

noin 75 g ohuen ohutta naudanpaistileikkelettä

noin 100 g ohuen ohutta palvikinkkua

vuonankaalia

3 miniluumutomaattia

 

 

 

Mittaa toisen täytteen ainekset monitoimikoneen kulhoon ja surauta tasaiseksi massaksi. Siirrä täyte toiseen kulhoon odottamaan ja valmista sanoin myös toinen täyte. Kulhoa ei tarvitse pestä välillä, riittää kun kaapii ensimmäiseksi valmistetun täytteen huolellisesti pois kulhosta.

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

Levitä päälle naudanpaistitäyte, nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. Levitä päälle palvikinkkutäyte. 

Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta se sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua yön yli jääkaapissa.

 

Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle. 

Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon majoneesi. Levitä kuorrute kakun pintaan. Painele paahdettu sipulirouhe kakun reunoille. Koristele leikkeleillä, vuonankaalilla ja miniluumutomaateilla.