Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2013.9.2015%2

KAALILAATIKKO

 

2 dl puuroriisiä

5 dl vettä

2 naudanfondikuutiota

voita

1 sipuli silputtuna

2 valkosipulinkynttä silputtuna

1 kg valkokaalia silputtuna

500 g naudan paistijauhelihaa

1 dl kuohukermaa

4-5 rkl tummaa siirappia (maun mukaan)

1 tl meiramia

1/2-1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

 

 

Mittaa riisi, toinen fondikuutio ja kylmä vesi pieneen kattilaan. Laita kansi päälle ja levy täysille. Kun seos kiehuu, pienennä lämpö ykköselle ja anna kiehua hiljalleen, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Sekoittele välillä.

Freesaa sipulisilppuja voissa pannulla ja lisää kaalisilppua sekaan muutamassa erässä. Hauduttele kunnes kaalisilppu pehmenee. 

Paista jauheliha kypsäksi pannulla omassa rasvassaan, lisää paistetun jauhelihan joukkoon fondikuutio ja sekoittele, kunnes se on sulanut.

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Sekoita joukkoon mausteet, maista ja lisää mausteita tarvittaessa.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja tiputtele päälle muutama voinokare. Kypsennä 180 asteisessa uunissa parisen tuntia.