KYLMÄSAVUPOROKEITTO
125 g purjoa (valkoista osaa) silputtuna (n. 15 cm pätkä)
2 valkosipulin kynttä
2 palsternakkaa (n. 350 g)
4 Rosamundaa (n. 600 g)
nokare voita
1 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl riistafondi kantarellilla
2 dl kuohukermaa
5 dl vettä
1 pkt Koskenlaskija Kylmäsavuporo-sulatejuustoa
1 pss (150 g) kylmäsavupororouhetta
1 rkl timjamia
reilusti mustapippuria myllystä
koristeluun:
tuoretta timjamia
Silppua purjo ja valkosipuli. Kuori ja paloittele palsternakka ja perunat. Kuullota voissa ensin hetki purjo- ja valkosipulisilppuja ja lisää sitten palsternakka- ja perunapalat. Kuullottele hetki ja lisää valkoviini. Kiehauta ja lisää fondi, kerma ja vesi. Anna kiehua kannen alla kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää Koskenlaskija ja soseuta. Lisää kylmäsavupororouhe ja mausta maun mukaan mustapippurilla ja timjamilla. Kiehauta.
BRUSCHETTA
1 patonki viipaloituna
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
Leikkaa valkosipulinkynsi puoliksi ja hiero leikkuupinnoilla patonkiviipaleet molemmin puolin. Kaada lasiin oliiviöljyä ja voitele patonkiviipaleet pullasudilla kummaltakin puolelta. Laita viipaleet pellille leivinpaperin päälle ja paahda 225 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.