Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2020.9.2015%2

KYLMÄSAVUPOROKEITTO

 

125 g purjoa (valkoista osaa) silputtuna (n. 15 cm pätkä)

2 valkosipulin kynttä

palsternakkaa (n. 350 g)

4 Rosamundaa (n. 600 g)

nokare voita

1 1/2 dl kuivaa valkoviiniä

2 rkl riistafondi kantarellilla 

2 dl kuohukermaa

5 dl vettä

1 pkt Koskenlaskija Kylmäsavuporo-sulatejuustoa 

1 pss (150 g) kylmäsavupororouhetta

1 rkl timjamia

reilusti mustapippuria myllystä

 

 

koristeluun:

tuoretta timjamia 

 

 

Silppua purjo ja valkosipuli. Kuori ja paloittele palsternakka ja perunat. Kuullota voissa ensin hetki purjo- ja valkosipulisilppuja ja  lisää sitten palsternakka- ja perunapalat. Kuullottele hetki ja lisää valkoviini. Kiehauta ja lisää fondi, kerma ja vesi. Anna kiehua kannen alla kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää Koskenlaskija ja soseuta. Lisää kylmäsavupororouhe ja mausta maun mukaan mustapippurilla ja timjamilla. Kiehauta.

 

 

 

BRUSCHETTA

1 patonki viipaloituna

1 valkosipulinkynsi

oliiviöljyä

 

 

Leikkaa valkosipulinkynsi puoliksi ja hiero leikkuupinnoilla patonkiviipaleet molemmin puolin.  Kaada lasiin oliiviöljyä ja voitele patonkiviipaleet pullasudilla kummaltakin puolelta. Laita viipaleet pellille leivinpaperin päälle ja paahda 225 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia,  kunnes ne ovat kullanruskeita.