Ruokia%20ja%20leivonnaisia%201.9.2015%20

HERKKUTATTIRISOTTO

 

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 pakasterasiallinen (noin 3 dl)  paloiteltuja herkkutatteja
voita
loraus oliiviöljyä
ripaus Falksalt Gourmet herkkutattisuolaa
1-2 tl kuivattua timjamia
3 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 kanafondikuutiota
9 dl vettä
2 dl vastaraastettua parmesan-juustoa
mustapippuria
2 rkl puolikuivaa sherryä

 

tarjoiluun:

vastaraastettua parmesan-juustoa 

 

 

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Keitä esim. vedenkeittimellä 9 dl vettä ja liuota siihen fondikuutiot. Laita silputut sienet kuivaan pinnoitettuun kasariin (mulla sellainen paistinpannutyyppinen, jossa on korkeat reunat ja kansi). Hauduta sieniä hetki, jotta nestettä haihtuu vähän pois.

Lisää pannulle reilu nokare voita ja silputut sipulit. Paista viitisen minuuttia. Lisää loraus oliiviöljyä ja riisit. Kuullota sekoitellen hetki, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Kaada sekaan valkoviini ja anna kiehua, koko ajan hämmentäen, kunnes lähes kaikki viini on imeytynyt riisiin.

Ala sitten lisätä kuumaa kanalientä riisin sekaan desi tai pari kerrallaan. Hämmennä risottoa koko ajan. Tämä vaihe kestää noin parikymmentä minuuttia, eli niin kauan kunnes riisi alkaa olla kypsää (jätä kuitenkin hieman purutuntumaa) ja risoton rakenne kermainen ja valuva. Lisää lopuksi vielä sherry.

Lisää risottoon lopuksi reilusti parmesaaniraastetta, mustapippuria myllystä sekä nokare voita. Anna risoton maustua pari minuuttia kannen alla (älä jätä tätä vaihetta väliin!).
Tarjoa risotto heti vastaraastetun parmesaanin kera.

 

 

 

PAAHDETTU LOHI

 

ruodotonta ja nahatonta kirjolohifileetä

suolaa myllystä

 

 

Kuumenna pannu ja pyöräytä pannulle suolaa myllystä. Viipaloi lohifilee parin-kolmen sentin levyisiksi viipaleiksi ja laita palaset kuumalle pannulle. Paahda kaikki pinnat kauniin värisiksi.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%201.9.2015%20

Viinilasillinen: Villa Bianchi Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico