Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2022.8.2015%2

Sekä dippikastikkeen että rapujen ohje löytyykin jo ennestään täältä blogista, mutta pakko mainostaa, kun löytyi niin hyvä kuohuviini =). 

 

GRILLATUT TIIKERIRAVUT

kahdelle alkupalaksi

 

 

1 pkt raakoja tiikerikatkarapuja (pakaste)

 

marinadi:

1/2 dl oliiviöljyä

1/2 dl tequilaa

1/2 dl agavesiirappia

1 limen raastettu kuori ja mehu

1 tl suolaa

1 tl mustapippurirouhetta

1 iso valkosipulinkynsi silputtuna

1 punainen, mieto chili silputtuna (poista siemenet)

 

 

Sekoita marinadin ainekset ja kääntele sulaneet ravut joukkoon, niin että ne ovat kauttaaltaan marinadissa. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Grillaa kypsiksi.

 

 

 

LIMEKASTIKE

 

2 dl kreikkalaista jogurttia

1 tl sitruunan makuista oliiviöljyä

1 limen raastettu kuori + mehu

1/2 tl suolaa

1 rkl sokeria

mustapippuria myllystä

 

 

Sekoita ainekset, maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Anna makujen tasaantua jääkaapissa puolisen tuntia.

 

20150822_162328.jpg

Viinilasillinen: Stefany Prosecco Brut

 

Muokattu 16.4.2016:

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2017.4.2016%2Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2017.4.2016%2

Nyt löytyi lyömätön yhdistelmä: vuoden 2015 kultamitalikuohuviini Mas de la Sabatera Chardonnay Brut toimi täydellisesti grillattujen tiikerirapujen kera!