Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2030.8.2015%2

KOKONAISENA GRILLATTU PORSAAN SISÄFILEE 

 

1 porsaan sisäfilee (n. 500 g)

 

marinadi:

 

1/2 dl viskiä 

1/2 dl oliiviöljyä 

1/2 dl hunajaa

2 valkosipulinkynttä silputtuna 

1 tl suolaa 

1 tl mustapippurirouhetta 

1 tl savustettua paprikajauhetta 

1 tl Nomu BBQ Rub-mausteseosta

1/4 tl Poppamiehen savuchilijauhetta 

 

 

Sekoita marinadin ainekset kannellisessa kulhossa. Kääntele filee kauttaaltaan marinadissa. Laita jääkaappin marinoitumaan yön yli. Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista. Grillaa kypsäksi ja kiedo kypsä filee vielä folioon vähintään 15 minuutiksi ennen leikkaamista.

 

 

 

KASVISNYYTIT

3 kpl 

 

 

1 pss maalaiskasviksia (pakaste)

1 kesäpunasipuli silputtuna

3 pientä kesäkurpitsaa

15 miniluumutomaattia

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

Chili Explosionia myllystä

1 1/2 rs (á 200 g) levittyvää kevätsipulisulatejuustoa (Pirkka)

 

 

Ota esille 3 suurehkoa arkkia vahvaa foliota. Sipaise folioiden pintaan hiukan öljyä, etteivät kasvikset tartu kiinni. Jaa maalaiskasvikset, punasipulisilppu ja kuutioidut kesäkurpitsat folioihin. Pyöräytä kasvisten väliin suolaa, mustapippuria ja Chili Explosionia myllystä. Laita jokaiseen nyyttiin päällimmäiseksi 5 miniluumutomaattia ja pyöräytä vielä mausteita myllystä. Jaa jokaiseen nyyttiin noin 100 g sulatejuustoa nokareina ja sulje nyytit tiiviisti. Grillaa kypsiksi.

 

Viinilasillinen: Piqueras Syrah-Monastrell