Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2030.8.2015%2

GRILLATTU KARITSANKARE

 

1 karitsankare (n. 600 g)

 

 

marinadi:

 

1/2 dl sherryä 

1/2 dl oliiviöljyä 

1/2 dl muscovadosiirappia

1 tl suolaa 

1 tl mustapippurirouhetta 

1 tl viherpippureita rouhittuna

2 valkosipulinkynttä silputtuna 

muutama oksa tuoretta timjamia

muutama oksa tuoretta rosmariinia

 

 

 

Sekoita marinadin ainekset ja hiero marinadi lihan pintaan. Anna maustua jääkaapissa vuorokausi.

Ota marinoitu kare ajoissa huoneenlämpöön.

Ruskista kareeta kuumassa grillissä noin 8-10 minuuttia/puoli, kunnes pinta on saanut kunnolla väriä.

Laita lihaläpömittari paksuimpaan kohtaan ja  kypsennä kareeta vielä epäsuoralla lämmöllä (esim. grillin yläritilällä) noin 5-10 minuuttia/puoli, kunnes lihaläpömittari näyttää 75 astetta. Kääri kare folioon ja anna vetäytyä vähintään 10 minuuttia. Leikkaa kare viipaleiksi luiden välistä.

 

K%C3%A4nnykk%C3%A4kuvat%2031.1.2016%2030

 

PUNAVIINIKASTIKE

(riittää 2-3 hengelle)

 

nokare voita

1 pieni punasipuli silputtuna

2 dl punaviiniä

1 dl Demi Glace-kastikepohjaa

1 tumma fondikuutio

1 laakerin lehti

2 rkl Cane Syrup-ruokosokerisiirappia

1 rkl vadelmabalsamicoa 

1/2 tl suolaa

mustapippuria myllystä 

 

 

Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee.

Lisää punaviini ja kiehauta.

Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia. 

Siivilöi puhtaaseen kattilaan.

 

Suurusta tarvittaessa, itse en suurustanut.

Sekoita 1 rkl maissijauhoja ja 1/2 dl kylmää vettä. Lisää suurus ohuena nauhana siivilöidyn kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää halutessasi vielä nokare voita kiiltoa antamaan.

 

 

 

GRANAATTIOMENA-VUOHENJUUSTOSALAATTI

 

 

friseesalaattia

rucolaa 

vuonankaalia 

1 pkt (140 g) hunajalla maustettua pehmeää vuohenjuustoa (Soignon)

1 granaattiomenan siemenet

vadelmabalsamicoa (Stockmann)

 

 

Asettele salaatit pediksi lautaselle. Nostele kahden haarukan avulla salaatin päälle vuohenjuustonokareita. Ripottele päälle granaattiomenan siemenet. Valuta päälle vadelmabalsamicoa.

 

20150725_163857.jpg

Vadelmabalsamico on löytö Stockmann Herkusta.

 

 

Viinilasillinen: Luigi Bosca Malbec, todella hyvä viini ja toimi täydellisesti karitsan kareen kanssa.