Ruokia%20ja%20leivonnaisia%206.9.2015%20

BROILERKIUSAUS

 

 

500 g peruna-sipulisekoitusta

300 g broilerin fileesuikaleita

tilkka oliiviöljyä

1 1/2 dl kuohukermaa

1 1/2 dl vettä

1 pkt (250 g) Koskenlaskija Paprika-sulatejuustoa

3 valkosipulinkynttä puristettuna

1 kanafondikuutio

1 tl roseepippurirouhetta

1 tl paprikajauhetta

1 tl mustapippurirouhetta

reilusti Chili explosionia myllystä

 

 

pinnalle:

150 g juustoraastetta (esim. mustaleima emmental)

 

 

 

Paista broilersuikaleet kypsiksi öljytilkassa. Voitele uunivuoka ja sekoita uunivuoassa peruna-sipulisekoitus sekä paistetut broilersuikaleet.

Mittaa pieneen kattilaan kerma ja vesi. Paloittele sekaan sulatejuusto. Lisää kattilaan myös fondikuutio. Kuumenna seos ja anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes sulatejuusto on sulanut. Sekoita joukkoon mausteet ja kaada seos peruna-broilerseoksen päälle vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin tunti.