Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2018.8.2015%2

VADELMAKASTIKE

 

2 prk Demi Glace 

2 pss (á 200 g) pakastevadelmia

2 rkl vadelmabalsamicoa

1 tl suolaa

2 tl ruokosokeria

mustapippuria myllystä

 

 

Mittaa Demi Glace, vadelmat ja vadelmabalsamico kattilaan ja keitä kokoon kunnes puolet nesteestä on haihtunut.

Paseeraa seos siivilän läpi ja mausta maun mukaan suolalla ja sokerilla.

 

 

HIRVIPYÖRYKÄT

12 kpl

 

1 sipuli silputtuna

1 valkosipulinkynsi silputtuna

loraus oliiviöljyä

500 g hirven jauhelihaa

1 kananmuna

1 tl timjamia

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl suolaa

Scandinavian Forest-mausteseosta myllystä

 

Kuullota sipulisilput öljyssä. Sekoita kaikki ainekset ja muotoile kostutetuin käsin pyöreitä lihapullia. Kypsennä 225 asteisessa uunissa vajaa puoli tuntia. 

 

 

HUNAJAISET UUNIJUUREKSET

1/2 lanttu

5 porkkanaa 

1 bataatti 

4 perunaa (Rosamunda) 

oliiviöljyä 

juoksevaa hunajaa 

gourmet-suolaa 

mustapippuria myllystä 

 

Kuori ja kuutioi juurekset. Sekoita kaikki ainekset uunivuoassa ja kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2018.8.2015%2

 

Viinilasillinen: Santiago 1541 Gran Reserva Cabernet Sauvignon Syrah Malbec

 

 

Ideakeittiö