Kirppis%20032.jpg

TOMAATTIKASTKE

 

2-3 valkosipulin kynttä silputtuna 

1 sipuli silputtuna 

loraus oliiviöljyä 

2 dl punaviiniä 

3 prk tomaattipyreetä 

2 prk hyvää tomaattimurskaa 

1/2 prk (1 dl) Demi Glacea

1 tumma fondikuutio 

1 rkl ruokosokeria 

n. 1/2 tl suolaa 

1 tl oreganoa

mustapippuria myllystä 

Chili Explosionia myllystä 

 

 

Kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää punaviini ja kiehauta. Lisää loput ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä tunnin verran.

 

 

LIHAMUREKE

 

1 sipuli silputtuna 

1 valkosipulinkynsi silputtuna 

loraus oliiviöljyä 

400 g naudan paistijauhelihaa 

1 kananmuna 

1/2 prk punaista pestoa

noin 1/2 tl suolaa 

1 tl mustapippurirouhetta 

1 tl oreganoa

1 tl paprikajauhetta 

Chili Explosionia myllystä 

 

 

täyte:

aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituna 

2 palloa mozzarellaa viipaloituna 

 

 

Kuullota sipulisilput öljyssä. Sekoita kaikki mureketaikinan ainekset keskenään ja painele massa tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle.

Ripottele pitkittäin keskelle murekelevyä aurinkokuivatut tomaatit ja niiden päälle mozzarellaviipaleet. Nosta taikinan reunat täytteen päälle ja muotoile mureke tasaiseksi pötkyläksi. Kypsennä 225 asteisessa uunissa n. 30-45 minuuttia.

 

 

MOZZARELLA-TOMAATIT

 

3 tomaattia 

suolaa myllystä 

mustapippuria myllystä 

1 pallo mozzarellaa 

 

 

Halkaise tomaatit ja pyöräytä leikkuupintaan suolaa ja mustapippuria myllystä. Viipaloi mozzarella kuudeksi viipaleeksi ja aseta jokaisen tomaatinpuolikkkaan päälle mozzarellaviipale. Laita tomaatit 225 asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi, eli kunnes juusto on sulanut.