Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2019.8.2015%2

SRIRACHA-LOHTA JA KASVIKSIA GRILLISSÄ 

 

noin 1 kg:n painoinen kirjolohifilee

4 1/2 rkl Cane Syrup-ruokosokerisiirappia 

3 rkl Sriracha-kastiketta

3 rkl makeaa soijaa (Ketjap Manis)

2 rkl oliiviöljyä 

2 rkl riisiviinietikkaa

1 tl suolaa 

1 tl mustapippurirouhetta

 

 

kasvispeti:

 

1 pss Aurinkokasviksia 

4 valkosipulinkynttä

1 keltainen paprika 

2-4 pientä kesäkurpitsaa (koosta riippuen)

1 nippu kesäpunasipuleita silputtuna

1 rs miniluumutomaatteja

 

 

Sekoita ruokosokerisiirappi, Sriracha, soija, öljy sekä riisiviinietikka pienessä kulhossa. Lisää maun mukaan suolaa ja mustapippuria.

Poista lohifileestä ruodot ja nahka ja leikkaa neljään osaan. 

Ota esille 4 suurehkoa arkkia vahvaa foliota. Sipaise folioiden pintaan hiukan öljyä, etteivät kasvikset tartu kiinni. Jaa Aurinkokasvikset, hienonnettu valkosipuli, miniluumutomaatit sekä paloitellut paprika ja kesäkurpitsa folioihin. Nosta jokaisen kasviskeon päälle päälle lohipala. Kaasa maustekastike lohipalojen päälle ja sulje folionyytit tiiviisti.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2019.8.2015%2

Grillaa, kunnes kala on kypsää. Tarkista kypsyys kurkkaamalla folionyytin sisään. Meillä kypsymiseen meni aikaa noin 20 minuuttia.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2019.8.2015%2

 

Viinilasillinen: Cono Sur Bicicleta Riesling