AVOKADOPASTA
1 valkosipulinkynsi puristettuna
puolikas mieto chili (esim. Nattaly), poista siemenet
puolikkaan limen mehu
1 kypsä avokado
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
n. 1/4 dl oliiviöljyä
tuoretta basilikaa
tuoretta persiljaa
n. 1/2 dl pecorinoraastetta
n. 1/2 dl parmesanraastetta
tilkka pastan keitinvettä
250 g nauhapastaa (Tagliatelle), keitä pakkauksen ohjeen mukaan al dente, mausta keitinvesi reilusti suolalla sekä lorauksella öljyä
tarjoiluun:
parmesanraastetta
Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon sillä välin kun pasta kiehuu: Purista valkosipulinkynsi, hienonna chili ja purista limetin mehu ja sekoita ne kulhossa. Halkaise avokado ja poista kivi. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus lusikan avulla.
Silppua yrtit ja raasta juustot ja lisää ne avokadokuutioiden kanssa kulhoon. Kääntele sekaisin lusikalla. Lisää öljy sekä reilusti suolaa ja mustapippuria. Sekoita ja maista, kastikkeessa tulee olla riittävästi suolaa ja mustapippuria, muuten se jää mauttomaksi.
Valuta pasta siivilässä ja ota osa keitinvedestä talteen. Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan ja kääntele pasta kastikkeen joukkoon. Tarjoa heti vastaraastetun parmesaanin kera.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.