joulukuu%202011%20012.jpg

MINTTUSUKLAAKONVEHDIT

noin 15 kpl

 

 

1 kananmunan valkuainen
6-8 tippaa minttu-aromia
n. 5 dl tomusokeria
n. 200-300 g tummaa (vähintään 70 %) suklaata

 

 

Vatkaa huoneenlämpöinen valkuainen kovaksi vaahdoksi, lisää aromi ja 3 dl tomusokeria. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput tomusokerista parissa-kolmessa erässä. Massan tulee olla tiivistä ja helposti kaulittavaa, jos tomusokeria laittaa liikaa, seoksesta tulee murenevaista.
Kauli massa tomusokerin avulla levyksi ja paina siitä pienellä sydämenmuotoisella muotilla paloja.
Sulata suklaa ja kasta palat siinä. Laita palat esim. öljytyllä leivinpaperilla vuoratulle pellille ja siirrä ne jääkaappiin kovettumaan.

Konvehdit säilyvät jääkaapissa muutaman päivän.