Ruokia%20ja%20leivonnaisia%202.8.2015%20

KUORRUTETTU LOHIFILEE

 

noin 800 g:n painoinen lohifilee  (suomalaista merilohta)

suolaa myllystä 

mustapippuria myllystä 

 

 

kuorrutus:

200 g Viola Rapu-tuorejuustoa 

1 mieto punainen chili (Nattaly) silputtuna, poista siemenet 

suolaa myllystä 

mustapippuria myllystä 

Chili Explosionia myllystä 

2-3 rkl makeaa chilikastiketta (Saarioinen)

1 prk ravunpyrstöt liemessä, valutettuna 

 

 

pinnalle:

parmesan-raastetta

 

 

 

Nosta lohifilee voideltuun uunivuokaan ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä seos fileen päälle vuokaan. Kypsennä 225 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Ripottele kypsennyksen loppupuolella päälle reilusti parmesan-raastetta.

 

 

LOHKOPERUNAT

 

10 siikliä

n. 1/2 dl oliiviöljyä

itse tehtyä chilisuolaa myllystä 

 

 

Pese perunat huolellisesti juuresharjalla. Kuivaa perunat talouspaperilla ja leikkaa ne reilunkokoisiksi paloiksi. Mausta perunat oliiviöljyllä ja chilisuolalla ja kääntele sekaisin. Kypsennä 225 asteisessa uunissa puolisen tuntia.

 

Tarjoa lisäksi mansikka-vuohenjuustosalaattia.