Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2030.4.2015%2

PERUNANPUOLIKKAAT

 
 
8 Rosamundaa
 
rosmariini-oliiviöljyä
 
rosmariini-valkosipuli gourmet-suolaa (Maldon)
 
 
 
 
Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja halkaise ne pitkittäin.  Sipaise leikkuupintaan öljyä esim. pullasudin avulla ja mausta gourmet-suolalla . Kypsennä leikkuupinta alaspäin leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 225 asteisessa uunissa puolisen tuntia.
 
 
 
 

PUNAVIINIKASTIKE

 

1/2 punasipulia silputtuna 

nokare voita 

2 dl punaviiniä

1 dl Demi Glace

1-2 rkl muscovadosiirappia

1 laakerinlehti 

1 tumma fondikuutio  

suolaa myllystä 

mustapippuria myllystä 

 

 

suurustukseen:

 

1 rkl maissijauhoja 

1/2 dl kylmää vettä 

 

 

Kuullota punasipulisilppua hetki voissa, jotta se pehmenee.
Lisää punaviini, Demi Glace, muscovadosiirappi ja laakerinlehti. Keitä miedolla lämmöllä kunnes jäljellä on non puolet, tähän meni puolisen tuntia. Siivilöi puhtaaseen kattilaan. Lisää suurus siivilöityyn kastikkeeseen ja kiehauta.

Lisää nokare voita ja sekoita se joukkoon.

 

 

LIEKITETYT KARITSAN SISÄFILEET

 

300 g karitsan sisäfileitä 

gourmet-suolaa 

mustapippuria myllystä 

voita paistamiseen 

 

liekitykseen:

4 cl viskiä

 

 

Ota fileet hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kuumenna valurautapannu ja paista voissa fileisiin kaunis väri. 

Kaada pannuun viski ja tuikkaa se palamaan. 

 

 
 
Viinilasillinen: Babylon's Peak