KANTARELLIKEITTO
1 l kantarelleja silputtuna
1 iso sipuli silputtuna
1 valkosipulin kynsi silputtuna
reilusti voita
1 tl Falksalt Gourmet-herkkutattisuolaa
2 tl kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
1-2 dl vettä
1 rkl kantarellifondia
2 rkl puolikuivaa sherryä
200 g kantarellituorejuustoa
koristeluun:
voissa paistettuja pieniä kantarelleja, mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria
rapeaksi paistettua pekonia
Hauduta kantarellisilppua kattikassa hetki, jotta ylimääräinen neste haihtuu pois. Lisää voi ja silputut sipulit ja sekoittele kunnes sipulit pehmenevät. Lisää suola, timjami ja reilusti mustapippuria. Lisää viini ja sekoittele parin minuutin verran. Lisää kerma, vesi, fondi ja sherry. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20-30 minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä, lisää tuorejuusto soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Älä laita kattilaa enää liedelle. Koristele annokset rapealla pekonisilpulla ja voissa paistetuilla pienilöä kantarelleilla. Tarjoile tuoreen patongin kera.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.