PERUNANPUOLIKKAAT GRILLISSÄ
5 reilun kokoista perunaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl Nomu BBQ Rub-mausteseosta
2 tl gourmetsuolaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja halkaise ne pitkittäin kahtia. Esikeitä perunoita suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hieman.
Sekoita mausteet oliiviöljyn joukkoon ja sivele seos perunoiden leikkuupintaan.
Grillaa perunat ensin leikkuupinta alaspäin, kunnes ne saavat kunnolla väriä. Käännä perunat ja grillaa hetki myös toiselta puolelta.
PUNAVIINIKASTIKE
nokare voita
1 iso punasipuli silputtuna
4 dl punaviiniä
1 prk (2 dl) Demi Glace-kastikepohjaa
2 tummaa fondikuutiota
2 laakerin lehteä
4 rkl muscovadosiirappia
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Silppua punasipuli ja kuullota sitä hetki voissa, jotta se pehmenee.
Lisää punaviini ja kiehauta.
Mittaa loput ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä kunnes seos paksuuntuu ja neste on haihtunut puoleen. Poista laakerinlehdet ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Paseeraa kastike siivilän läpi, niin sipulinpalat eivät jää sattumiksi.
Lisäksi meillä oli kokonaisena grillattua porsaan sisäfileetä ja mansikka-vuohenjuustosalaattia.
Viinilasillinen: Feudi di San Marzano Primitivo
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.