P1150755.jpg

GRILLATUT NAUDAN ULKOFILEEPIHVIT

 

500 g naudan ulkofileepihvejä

 

 

marinadi:

 

1 rkl tomaattipyreetä

1 rkl hunajasinappia

3 rkl Cane Syrup-ruokosokerisiirappia

4 rkl oliiviöljyä

1/2 dl punaviiniä 

2 valkosipulin kynttä puristettuna

2 tl paprikajauhetta

1 tl pippurisekoitusta

1 tl suolaa

1/2 tl chilijauhetta 

 

 

Sekoita marinadin ainekset kannellisessa kulhossa. Kääntele pihvit kauttaaltaan marinadissa. Laita jääkaappin marinoitumaan yön yli. Ota phvit huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista. Grillaa pihvit halutun kypsyisiksi.

 

 

KASVISVARTAAT:

 

1 keltainen paprika

1 punainen paprika 

1 kesäkurpitsa

2 makeaa sipulia 

 

 

marinadi:

1/2 dl oliiviöljyä 

2 rkl juoksevaa hunajaa 

2 tl Gourmet-suolaa 

mustapippuria myllystä 

 

 

Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Paloittele kasvikset ja kääntele ne marinadin joukkoon. Anna maustua huoneenlämmössä tunnin verran. Pujota kasvikset vartaisiin ja grillaa kypsiksi.

 

 

TOMAATTI-SIPULISALAATTI

 

4-5 tomaattia

gourmetsuolaa

1 pieni kesäpunasipuli silputtuna

tilkka oliiviöljyä

1 tl sokeria

mustapippuria myllystä

 

 

Paloittele tomaatit koosta riippuen kahteen-kolmeen osaan ja laita siivilään kulhon päälle. Ripottele päälle gourmet-suolaa ja hölskytä sen verran että suolaa on myös alimmaisissa tomaateissa. Anna tomaattien "itkeä" siivilässä puolisen tuntia. Sekoita puhtaassa kulhossa tomaatit ja sipulisilppu. Lisää loraus oliiviöljyä sekä sokeria ja mustapippuria maun mukaan. Anna makujen tasaantua jääkaapissa puolisen tuntia.

 

 

Viinilasillinen: Mayu Reserva Carmenere