Ruokia%20ja%20leivonnaisia%202.8.2015%20

GRILLATUT KARITSAN SISÄFILEET

 

n. 500 g karitsan sisäfileitä

 

marinadi:

 

1/2 dl sherryä 

1/2 dl oliiviöljyä 

1/2 dl muscovadosiirappia

1 tl suolaa 

1 tl mustapippurirouhetta 

1 tl viherpippureita rouhittuna

2 valkosipulinkynttä silputtuna 

muutama oksa tuoretta timjamia

muutama oksa tuoretta rosmariinia

 

 

Sekoita marinadin ainekset kannellisessa kulhossa. Kääntele sekaan karitsanfileet ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli. 

Ota fileet hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen grillaamista.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2012.8.2015%2

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%202.8.2015%20

TÄYTETYT KESÄKURPITSAT

 

4 pientä pyöreää kesäkurpitsaa

 

täyte:

1 sipuli silputtuna

2 valkosipulinkynttä silputtuna

nokare voita

1/2 l kantarelleja silputtuna

kesäkurpitsoiden koverrettu sisus silputtuna

noin 2 tl Falksalt Gourmet herkkutattisuolaa

mustapippuria myllystä

1 tl kuivattua timjamia

200 g kantarellituorejuustoa

 

 

pinnalle:

parmesanraastetta

 

 

Leikkaa kesäkurpitsoiden pohjasta pois ohut siivu, jotta ne pysyvät uunipellillä pystyssä. Leikkaa niiltä myös "hattu" pois ja koverra sisus lusikalla.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%202.8.2015%20

Esikypsennä koverrettuja kesäkurpitsoja noin 5-10 minuuttia höyryssä ennen täyttämistä. 

Hauduta kantarellisilppua kuivalla pannulla hetki, jotta suurin osa nesteestä haihtuu pois. Lisää pannulle voita, silputut sipulit sekä silputtu kurpitsoiden sisus. Paista miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Lisää ripaus herkkutattisuolaa sekä mausteita maun mukaan. Lisää kantarellituorejuusto.

Täytä koverretut kesäkurpitsat seoksella ja ripottele päälle reilusti parmesanraastetta. 

Grillaa kesäkurpitsat kypsiksi, tähän menee noin 15 minuuttia.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%202.8.2015%20

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%202.8.2015%20

 

Viinilasillinen: Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Ripasso

 

 

Ideakeittiö