Ruokia%20ja%20leivonnaisia%202.8.2015%20

TILLI-CREME FRAICHE-KASTIKE

 

300 g creme fraichea

1 rkl sokeria

reilu 1 tl suolaa

reilusti mustapippuria myllystä

1 sitruunan mehu

reilusti tillisilppua

 

 

Sekoita ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

 

 

GRILLATTUA LOHTA

 

noin 900 g:n painoinen lohifilee (suomalaista merilohta)

oliiviöljyä

Lemon Twist-merisuolaa myllystä (Stockmann)

mustapippuria myllystä

 

 

Sivele lohifileen pinta öljyllä ja mausta reilusti suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia. Grillaa ensin nahkapuoli ylöspäin noin 20 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Käännä filee ja grillaa vielä nahkapuoli alaspäin noin puolisen tuntia, kunnes kala on kypsä. Kypsyysaika vaihtelee fileen paksuuden mukaan. Meidän fileemme oli todella paksu, koska se oli peräisin 15 kiloisesta merilohesta joten kypsennysaika oli varsin pitkä.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%202.8.2015%20

 

GRILLATTUA KESÄKURPITSAA

 

3 pientä kesäkurpitsaa

oliiviöljyä

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

 

 

Leikkaa kesäkurpitsoista päät pois ja viipaloi kesäkurpitsat noin puolen sentin siivuiksi. Sivele pintaan öljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla molemmin puolin.

Grillaa viipaleet kypsiksi.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%202.8.2015%20

 

VALKOSIPULIPERUNANYYTIT

10 siikliä

nokare voita paistamiseen

suolaa myllystä

valkopippuria myllystä

2 valkosipulinkynttä pieneksi silputtuna

 

 

Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja halkaise ne poikittain. Leikkaa n. 1/2 cm paksuiksi viipaleiksi. Paista viipaleisiin voissa pannulla kaunis väri. Lisää valkosipuli ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita hyvin. Jaa sitten perunaviipaleet 3 foliopalan keskelle, nosta reunat ja painele tiiviiksi nyyteiksi. Kypsennä grillissä n. 20-25 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

 

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%202.8.2015%20

 

Viinilasillinen: KWV Chenin Blanc