TILLI-CREME FRAICHE-KASTIKE
300 g creme fraichea
1 rkl sokeria
reilu 1 tl suolaa
reilusti mustapippuria myllystä
1 sitruunan mehu
reilusti tillisilppua
Sekoita ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
GRILLATTUA LOHTA
noin 900 g:n painoinen lohifilee (suomalaista merilohta)
oliiviöljyä
Lemon Twist-merisuolaa myllystä (Stockmann)
mustapippuria myllystä
Sivele lohifileen pinta öljyllä ja mausta reilusti suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia. Grillaa ensin nahkapuoli ylöspäin noin 20 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Käännä filee ja grillaa vielä nahkapuoli alaspäin noin puolisen tuntia, kunnes kala on kypsä. Kypsyysaika vaihtelee fileen paksuuden mukaan. Meidän fileemme oli todella paksu, koska se oli peräisin 15 kiloisesta merilohesta joten kypsennysaika oli varsin pitkä.
GRILLATTUA KESÄKURPITSAA
3 pientä kesäkurpitsaa
oliiviöljyä
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Leikkaa kesäkurpitsoista päät pois ja viipaloi kesäkurpitsat noin puolen sentin siivuiksi. Sivele pintaan öljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla molemmin puolin.
Grillaa viipaleet kypsiksi.
VALKOSIPULIPERUNANYYTIT
10 siikliä
nokare voita paistamiseen
suolaa myllystä
valkopippuria myllystä
2 valkosipulinkynttä pieneksi silputtuna
Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja halkaise ne poikittain. Leikkaa n. 1/2 cm paksuiksi viipaleiksi. Paista viipaleisiin voissa pannulla kaunis väri. Lisää valkosipuli ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita hyvin. Jaa sitten perunaviipaleet 3 foliopalan keskelle, nosta reunat ja painele tiiviiksi nyyteiksi. Kypsennä grillissä n. 20-25 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Viinilasillinen: KWV Chenin Blanc
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.