Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2025.7.2015%2

BBQ-VISKIVOI

150 g pehmeää voita

2 cl viskiä

1 rkl Nomu BBQ Rub-mausteseosta

1 valkosipulinkynsi silputtuna

 

Sekoita muut ainekset pehmeän voin joukkoon. Kääri pötköksi leivinpaperin avulla ja laita jääkaappiin kovettumaan. Leikkaa voista viipaleita kuumien pihvien päälle.

 

 

VALKOSIPULIPERUNANYYTIT

10 siikliä

nokare voita paistamiseen

suolaa myllystä

valkopippuria myllystä

2 valkosipulinkynttä pieneksi silputtuna

 

 

Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja halkaise ne poikittain. Leikkaa n. 1/2 cm paksuiksi viipaleiksi. Paista viipaleisiin voissa pannulla kaunis väri. Lisää valkosipuli ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita hyvin. Jaa sitten perunaviipaleet 3 foliopalan keskelle, nosta reunat ja painele tiiviiksi nyyteiksi. Kypsennä grillissä n. 20-25 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

 

 

GRILLATTU TOMAHAWK LIMOUSINE

 

1 naudan Tomahawk Limousine

 

marinadi:

1/2 dl viskiä

1/2 dl oliiviöljyä

1/2 dl juoksevaa hunajaa

1 tl suolaa

1 tl mustapippurirouhetta

2 tl Nomu BBQ Rub-mausteseosta

1 tl savustettua paprikajauhetta

2 valkosipulinkynttä

 

 

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita liha marinoitumaan jääkaappiin yön yli.

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön (noin pari tuntia ennen grillausta).

Ruskista pihviä kuumassa grillissä noin 10 minuuttia/puoli.

Kypsennä pihviä vielä epäsuoralla lämmöllä (esim. grillin yläritilällä) noin 5 minuuttia/puoli.

Kääri pihvi folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia.

Leikkaa pihvi viipaleiksi ja tarjoa esim. maustevoin ja valkosipuliperunanyyttien kera.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2025.7.2015%2

 

 

PARSAT

nippu parsaa

Amerikan pekonia

 

Kuori halutessasi parsat nupun alapuolelta. Kiedo pekonilla 2-3 parsaa yhteen ja grillaa, kunnes pekoni on saanut kunnolla väriä.

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2025.7.2015%2

 

Viinilasillinen: Kanonkop Kadette Pinotage

 

 

Ideakeittiö