Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2020.7.2015%2

VALKOINEN SANGRIA

 

1 plo (7 1/2 dl) kuivaa valkoviiniä 

7 1/2 dl sitruunalimsaa (Sprite)

1 1/2 dl appelsiinilikööriä ( Cointreau)

2 limeä viipaleina 

2 nektariinia lohkoina

mansikoita puolitettuina 

muutama tuore kirsikka

jääpaloja 

 

 

Pese kirsikat, limetit ja nektariinit huolellisesti. Viipaloi limetit ja lohko nektariinit. Puolita mansikat. Laita hedelmät, mansikat ja jääpalat kannuun tai boolimaljaan, kaada päälle likööri, valkoviini ja limsa. Sekoita ja tarjoile heti.

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2020.7.2015%2

Käytin sangriaan Etelä-Afrikkakaista Douglas Green Chenin Blanc-valkoviiniä. Maistelimme viiniä myös sellaisenaan ja edullisesta alle 7 euron hinnastaan huolimatta viini oli varsin kelvollinen.