Ruokia%20ja%20leivonnaisia%205.7.2015%20

Kuorrutukseen kannattaa käyttää laadukasta tummaa suklaata. Halpismerkkien suklaa (esim. Rainbow-leivontasuklaa) pilaa kuorrutteen muuttamalla sen rakeiseksi.

 

SUKLAA-KOOKOSPIIRAKKA

 

4 dl sokeria

2  3/4 dl vehnäjauhoja

1 dl kookosjauhoa

1 rkl leivinjauhetta

2 rkl siivilöityä tummaa kaakaojauhetta

225 g voita sulatettuna

1 prk (400 ml) kookosmaitoa 

3 kananmunaa

 

 

Väliin:

225 g pehmeää voita 

2 1/2 dl tomusokeria

1 prk (2 1/2 dl) kookoskermaa (Blue Dragon) vaahdotettuna

 

 

Päälle:

1 dl kuohukermaa

2 rkl hunajaa

150 g laadukasta tummaa suklaata (esim. Fazer tai Lindt)

1 rkl voita

 

Koristeluun:

kookoshiutaleita 

 

 

Sekoita kuivat aineet puuharukalla. Taikinaa ei tarvitse vatkata. Lisää voisula ja kookosmaito jauhoseokseen. Lisää lopuksi kananmunat.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista pohjaa 175 asteessa n. 20 min. Anna jäähtyä.

 

Vatkaa jääkaappikylmä kookoskerma vaahdoksi. Vatkaa myös täytteen voi ja tomusokeri vaahdoksi ja sekoita vaahdot keskenään. Levitä pohjan päälle ja laita hetkeksi jääkaappiin.

 

Kiehauta kuorrutteen kerma ja hunaja. Sulata joukkoon tumma suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon nokare voita ja sekoita tasaiseksi.

Levitä tumma suklaakuorrute voikreemin päälle.

Ripottele pinnalle kookoshiutaleita.

Siirrä piirakka jääkaappiin, jotta kuorrutus jähmettyy.