Ruokia%20ja%20leivonnaisia%209.11.2014%2

Tämä herkullinen resepti löytyi Kokit ja potit-blogista. Oli todella hyvää.

 

RUUSUKAALI-AVOKADOSALAATTI RAPEALLA KINKULLA JA PARMESAANILLA

 

1 pkt (90 g) ilmakuivattua kinkkua

tilkka oliiviöljyä 

1 rs ruusukaaleja

1 valkosipulinkynsi

1 avokado

kourallinen parmesaania raasteena 

1/2-1 limetin mehu

suolaa myllystä 

mustapippuria myllystä 

 



Paloittele ruusukaalit ja poista niistä kannat. Hienonna valkosipulinkynsi ja raasta juusto valmiiksi.

Paahda kuumalla pannulla kinkkuviipaleet rapeiksi ja siirrä lautaselle jäähtymään.

Laita pannulle tilkka öljyä, hienonnettu valkosipulinkynsi sekä ruusukaalit, sekoittele ja anna kypsyä muutaman minuutin. Ruusukaalit saavat jäädä napakoiksi, älä päästä niitä täysin pehmeiksi.

Halkaise avokado, poista kivi ja leikkaa veitsellä kuutioiksi. Koverra sitten kuutiot lusikan avulla pois kuoresta.

Silppua rapeat kinkkuviipaleet. Sekoita ruusukaalien joukkoon kinkku, avokado ja juustoraaste. Mausta maun mukaan limetin mehulla, suolalla ja mustapippurilla.