TEX MEX-RULLAVOILEIPÄKAKKU
12 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
kostutus:
1 kanafondikuutio
5 dl vettä
täyte:
1 prk Koskenlaskija Ruoka Cheddar-sulatejuustoa
1 prk (150 g) creme fraichea
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl juustokuminaa
1 rkl korianterijauhetta
2 tl savustettua paprikajauhetta
1 tl Nomu BBQ rub-mausteseosta
mustapippuria myllystä
1 tuore mieto punainen chili (Nattaly) pieneksi silputtuna (poista siemenet)
3 kevätsipulia silputtuna
1 keltainen paprika pieneksi silputtuna
300 g grillibroileria nypittynä, silppua pieneksi veitsellä
pinnalle:
1 prk Koskenlaskija Ruoka Cheddar-sulatejuustoa
koristeluun:
juuston makuisia tortillasipsejä
miniluumutomaatteja
kurkkua
punasipulia renkaina
keltaista paprikaa
paahdettua sipulirouhetta
Leikkaa leipäviipaleista reunat ja lado viipaleet kelmun päälle 4 vierekkäin ja 3 peräkkäin. Kostuta. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä täyte kostutettujen leipäviipaleiden päälle. Kääri kelmun avulla tiiviiksi rullaksi. Painele kelmu tiiviisti rullan pintaan ja kääri rulla vielä folioon. Anna makujen tasaantua jääkaapissa yön yli.
Kuorruta kakku Ruoka Cheddar-sulatejuustolla ja koristele haluamallasi tavalla.
Vinkki! Koskenlaskija Ruoka Cheddarin voi korvata sulattamalla yhden paketillisen (200 g) cheddar-sulatejuustoviipaleita kattilassa kermatilkan (noin 1/2 dl) kanssa.
Kakusta voi tehdä myös perinteisemmän muotoisen kokoamalla paahtoleipäviipaleet kerroksittain tarjottimelle. Tässä kuvan kakussa on kaksinkertainen annos täytettä ja Lidlin paahtoleipää meni noin 2 1/2 paketillista. Kuorrutukseen riitti nippanappa 2 prk Cheddar-Koskenkaskijaa kun ripottelin pinnalle reilusti paahdettua sipulirouhetta. Olisin mielelläni laittanut 3 prk Koskenlaskijaa, mutta kaupan hyllyssä ei sillä kertaa ollut kuin 2 prk, joten sen oli pakko riittää.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.