Ruokia%20ja%20leivonnaisia%205.7.2015%20

TEX MEX-RULLAVOILEIPÄKAKKU

 

 

12 viipaletta täysjyväpaahtoleipää

 

kostutus:

1 kanafondikuutio

5 dl vettä

 

täyte:

1 prk Koskenlaskija Ruoka Cheddar-sulatejuustoa

1 prk (150 g) creme fraichea 

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 rkl juustokuminaa

1 rkl korianterijauhetta

2 tl savustettua paprikajauhetta

1 tl Nomu BBQ rub-mausteseosta

mustapippuria myllystä

1 tuore mieto punainen chili (Nattaly) pieneksi silputtuna (poista siemenet)

3 kevätsipulia silputtuna

1 keltainen paprika pieneksi silputtuna

300 g grillibroileria nypittynä, silppua pieneksi veitsellä

 

 

pinnalle:

1 prk Koskenlaskija Ruoka Cheddar-sulatejuustoa

 

 

koristeluun:

juuston makuisia tortillasipsejä

miniluumutomaatteja

kurkkua

punasipulia renkaina

keltaista paprikaa 

paahdettua sipulirouhetta 

 

 

Leikkaa leipäviipaleista reunat ja lado viipaleet kelmun päälle 4 vierekkäin ja 3 peräkkäin. Kostuta. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä täyte kostutettujen leipäviipaleiden päälle. Kääri kelmun avulla tiiviiksi rullaksi. Painele kelmu tiiviisti rullan pintaan ja kääri rulla vielä folioon. Anna makujen tasaantua jääkaapissa yön yli.

 

Kuorruta kakku Ruoka Cheddar-sulatejuustolla ja koristele haluamallasi tavalla.

 

Vinkki! Koskenlaskija Ruoka Cheddarin voi korvata sulattamalla yhden paketillisen (200 g) cheddar-sulatejuustoviipaleita kattilassa kermatilkan (noin 1/2 dl) kanssa.  

 

Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2012.8.2015%2

Kakusta voi tehdä myös perinteisemmän muotoisen kokoamalla paahtoleipäviipaleet kerroksittain tarjottimelle. Tässä kuvan kakussa on kaksinkertainen annos täytettä ja Lidlin paahtoleipää meni noin 2 1/2 paketillista. Kuorrutukseen riitti nippanappa 2 prk Cheddar-Koskenkaskijaa kun ripottelin pinnalle reilusti paahdettua sipulirouhetta. Olisin mielelläni laittanut 3 prk Koskenlaskijaa, mutta kaupan hyllyssä ei sillä kertaa ollut kuin 2 prk, joten sen oli pakko riittää.