RAPARPERI-RAHKAPIIRAKKA
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
125 g voita sulatettuna
lisää puolikkaaseen taikinaan:
1 kananmuna
200 g vaniljajogurttia
täyte:
3-4 raparperinvartta (n. 8 dl raparperipaloja)
2 prk vaniljarahkaa
1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
Kuori ja paloittele raparperit.
Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään ja ota noin puolet taikinasta erilleen. Sekoita lopun taikinan joukkoon vielä kananmuna ja jogurtti. Levitä taikina voideltuun korkeareunaiseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle raparperipalat.
Sekoita rahkan joukkoon sokeri ja kananmunat ja levitä seos raparperipalojen päälle.
Ripottele lopuksi pinnalle erilleen otettu taikinamuru. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia, kunnes se on kullanruskea.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.