Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2027.6.2015%2

RAPARPERI-RAHKAPIIRAKKA

 

4 dl vehnäjauhoja 

2 dl sokeria 

2 tl leivinjauhetta 

1 rkl vaniljasokeria 

125 g voita sulatettuna 

 

 

lisää puolikkaaseen taikinaan:

1 kananmuna 

200 g vaniljajogurttia

 

 

täyte:

3-4 raparperinvartta  (n. 8 dl raparperipaloja)

2 prk vaniljarahkaa 

1/2 dl sokeria 

2 kananmunaa 

 

 

Kuori ja paloittele raparperit.

Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään ja ota noin puolet taikinasta erilleen. Sekoita lopun taikinan joukkoon vielä kananmuna ja jogurtti. Levitä taikina voideltuun korkeareunaiseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle raparperipalat.

Sekoita rahkan joukkoon sokeri ja kananmunat ja levitä seos raparperipalojen päälle.

Ripottele lopuksi pinnalle erilleen otettu taikinamuru. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia, kunnes se on kullanruskea.