PUNAHERUKKA-JUUSTOKAKKU
pohja:
1 pkt (350 g) tummia vaniljatäytekeksejä (Rainbow)
50 g voita sulatettuna
täyte:
8 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 prk (250 g) mascarpone-juustoa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
450 g punaherukoita soseutettuna
1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä
koristeluun:
tuoreita mansikoita
herukan lehtiä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Aseta reunavuoka (halk. 22-24 cm) tarjoilulautaselle, murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita voisula joukkoon. Painele seos reunavuoan sisään kakun pohjaksi.
Sekoita kermavaahdon joukkoon rahka, mascarpone, sokerit ja punaherukkasose.
Purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa seos ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Kun kakku on hyytynyt, poista reunavuoka. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja herukanlehdillä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.