Ruokia%20ja%20leivonnaisia%205.7.2015%20

Entistäkin herkullisempi parsa-manchegopiirakka, muokkasin vanhempaa ohjettani ja nyt olen siihen tyytyväinen =).

 

PARSA-MANCHEGOPIIRAKKA

 

pohja:

100 g huoneenlämpöistä voita

1 dl perunasosejauhetta

2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1 dl kylmää vettä

 

 

täyte:

1 sipuli silputtuna

1 valkosipulinkynsi silputtuna

nokare voita

2 rkl kuivaa valkoviiniä

2 rkl sitruunamehua

 1 tl suolaa

1/2 pkt Koskenlaskija Voimakas-sulatejuustoa 

200 g creme fraichea 

2 kananmunaa

200 g manchego-juustoa raastettuna

mustapippuria myllystä

1 nippu parsaa (kuori halutessasi nupun alapuolelta kuorimaveitsellä)

 

 

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Nypi pohjan voi ja kuivat aineet käsin murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita. Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja pistele haarukalla.

Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppuja voissa. Lisää valkoviini ja sitruunamehu sekoittele pari minuuttia. Lisää Koskenlaskija ja sekoittele, kunnes se on sulanut. Siirrä pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.

Esipaista pohja tässä vaiheessa, 200 asteisessa uunissa 10 min.

Sekoita täytteen joukkoon creme fraiche, kananmunat ja raastettu manchego. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle.

Asettele pinnalle parsat ja pyöräytä pintaan vielä hiukan suolaa ja mustapippuria myllystä.

Paista piirasta 200 asteisessa uunissa n. 25 min, kunnes pinta on saanut kauniin värin.