Tämä ohje oli näemmä jäänyt Pääsiäisenä laittamatta tänne blogiin, joten laitanpa sen nyt.
PÄÄSIÄISLEIVOKSET
kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
200 g appelsiinituorejuustoa
1 prk säilyke-mangoviipaleita
pinnalle:
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
2 pkt keltaista marsipaania
koristeluun:
4 dl kuohukermaa vaahdotettuna
Aurinkoströsseleitä
pääsiäismunakarkkeja
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperille, johon olet ripotellut sokeria.
Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Valuta mangoviipaleet ja leikkaa ne veitsellä pieniksi kuutioiksi. Sekoita kuutiot täytteen joukkoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä kääretortun pinnalle. Kauli marsipaani ohueksi levyksi ja painele se tiiviisti kääretortun pintaan. Leikkaa kääretortun päät tasaiseksi. Leikkaa sitten kääretorttu noin 3-4 cm paksuiksi viipaleiksi ja laita jokainen viipale paperivuokaan. Puorsota päälle kermavaahtoa ja koristele Aurinkoströsseleillä ja pääsiäismunakarkeilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.