Tämä ohje oli näemmä jäänyt Pääsiäisenä laittamatta tänne blogiin, joten laitanpa sen nyt.

 

kakut%20004.jpg

PÄÄSIÄISLEIVOKSET 

 

kääretorttupohja:

 

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

3/4 dl vehnäjauhoja

3/4 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

 

täyte:

 

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

200 g appelsiinituorejuustoa 

 

1 prk säilyke-mangoviipaleita

 

 

pinnalle:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

2 pkt keltaista marsipaania 

 

 

koristeluun:

4 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

Aurinkoströsseleitä 

pääsiäismunakarkkeja 

 

 

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperille,  johon olet ripotellut sokeria. 

Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Valuta mangoviipaleet ja leikkaa ne veitsellä pieniksi kuutioiksi. Sekoita kuutiot täytteen joukkoon.

 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä kääretortun pinnalle. Kauli marsipaani ohueksi levyksi ja painele se tiiviisti kääretortun pintaan. Leikkaa kääretortun päät tasaiseksi. Leikkaa sitten kääretorttu noin 3-4 cm paksuiksi viipaleiksi ja laita jokainen viipale paperivuokaan. Puorsota päälle kermavaahtoa ja koristele Aurinkoströsseleillä ja pääsiäismunakarkeilla.