Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2012.5.2015%2

NAKKIKASTIKE

1 sipuli silputtuna 

2 valkosipulin kynttä silputtuna 

nokare voita 

1 pkt (380 g) Kivikylän Wanhan ajan nakkeja 

1 1/2 rkl vehnäjauhoja 

1 dl kuohukermaa 

3 dl vettä

2 rkl tomaattipyreetä 

2 rkl sinappia 

1 rkl vasikanfondia 

1 rkl soijaa

1 rkl worchesterkastiketta 

1 tl grillausmaustetta 

1 tl paprikajauhetta 

mustapippuria myllystä 

 

 

Kuullota sipulisilppuja voissa, kunnes ne hiukan pehmenevät. Paloittele nakit ja lisää ne sipulin joukkoon. Paista kunnes nakit ovat saaneet hiukan väriä. Ripottele päälle vehnäjauhoja ja kääntele sekaisin. Lisää kerma ja sen verran vettä että saat sopivan paksuisen kastikkeen. Lisää loput ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla 15-30 minuuttia. Tarjoile perunamuusin kera.

 

 

PERUNAMUUSI

1 1/2 kg Rosamundaa

50 g voita

n. 1 1/2 dl täysmaitoa

suolaa

 

 

Kuori ja kuutioi perunat. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta sähkövatkaimella.  Vatkaa joukkoon voi ja lisää lopuksi maitoa sen verran että saat sopivan jämäkän muusin. Mausta suolalla.