Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2020.7.2015%2

MANSIKKAKÄÄRETORTTU

 

kääretorttupohja:

 

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

3/4 dl vehnäjauhoja

3/4 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

täyte:

 

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

1 prk valkosuklaa-limerahkaa

 

1 l tuoreita mansikoita paloiteltuna

 

 

koristeluun:

tomusokeria

 

 

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperille,  johon olet ripotellut sokeria. 

Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon valkosuklaa-limerahka. Levitä seos jäätyneelle kääretorttulevylle. Ripottele kermatäytteen päälle paloitellut mansikat. Rullaa ja anna vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia. Siivilöi pintaan tomusokeria ennen tarjoilua.