P1150712.jpg

KINUSKIKAKKU 

 

pohja:

8 kananmunaa

3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

 

 

kostutus:

 

8 dl maitoa

1 1/2 rkl vaniljasokeria 

 

 

täyte:

Karpalo-Cointreau-hilloa

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

1 prk mascarpone-juustoa

n. 1 tl vaniljajauhetta

maun mukaan tomusokeria

 

 

kinuski:

 

3 dl kuohukermaa

3 dl fariinisokeria

nokare voita

 

 

reunoille:

 

8 dl kuohukermaa vaahdotettuna 

maun mukaan tomusokeria 

 

 

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin.  Kaada taikina kahteen voideltuun vuokaan (halkaisija 20 cm) ja paista 175 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia Jos pohja näyttää tummuvan liikaa, laita päälle leivinpaperi. Pohja kannattaa paistaa päivää ennen täyttämistä, niin se ei murene niin paljon leikattaessa.

 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone. Mausta maun mukaan vaniljajauheella ja tomusokerilla.

Vuoraa kelmulla vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakun päällimmäiseksi tuleva levy vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kostuta kolmasosalla nesteestä. 

Levitä päälle reilusti karpalo-Cointreauhilloa ja puolet kerma-mascarponeseoksesta. Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin kolmasosalla nesteestä. 

Levitä päälle taas reilusti karpalo-Cointreauhilloa ja loput kerma-mascarponeseoksesta. Kostuta viimeisen kakkulevyn leikkuupintaa hiukan nesteellä ja nosta sitten täytteen päälle vuokaan leikkuupinta alaspäin. Kostuta lopulla nesteellä. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua jääkaapissa yön yli.

 

Keitä seuraavana päivänä kinuski:

Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 15-20 min, kunnes seos sakenee kinuskiksi. Sekoita joukkoon nokare voita. Anna kinuskin jäähtyä hetki. 

Kumoa kakku tarjoiluvadille. Levitä päälle kinuski. Pursota reunoille kermavaahtoa.

 

Koristeet aseteltiin kakun päälle vasta juhlapaikalla, joten ne puuttuvat kuvasta.