Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2020.7.2015%2

KESÄKURPITSA-TOMAATTIPIIRAKKA BASILIKAÖLJYLLÄ

 

pohja:

100 g pehmeää voita

1 dl perunasosejauhetta

2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1 dl kylmää vettä

 

 

Nypi voi ja kuivat ainekset murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi.  Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja pistelele haarukalla. Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia. 

 

 

täyte:

1 pkt (200 g) Apetina salaattijuustoa

1 prk (150 g) creme fraichea

1 dl pecorino-raastetta

2 kananmunaa

mustapippuria myllystä

 

 

päälle:

miniluumutomaatteja puolitettuina

kesäkurpitsaviipaleita

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

 

 

basilikaöljy:

n. 2 rkl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi puristettuna

kourallinen tuoretta basilikaa

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä

 

 

koristeluun:

tuoretta basilikaa

 

 

Murenna salaattijuusto kulhoon. Sekoita joukkoon creme fraiche, pecorino, kananmunat ja reilusti mustapippuria myllystä.

Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle ja asettele päälle puolitetut miniluumutomaatit sekä kesäkurpitsaviipaleet.

Pyöräytä päälle suolaa ja mustapippuria myllystä. Laita vuoka takaisin uuniin ja kypsennä n. 25 min.

Valmista sillä välin mausteöljy. Silppua basilika veitsellä ja sekoita puristettu valkosipulinkynsi sekä basilikasilppu öljyn joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Valuta mausteöljy lusikan avulla kypsän piirakan päälle.