Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2028.5.2015%2

KOKONAISENA GRILLATTU PORSAAN SISÄFILEE 

 

1 porsaan sisäfilee (n. 500 g)

 

marinadi:

 

1/2 dl viskiä 

1/2 dl oliiviöljyä 

1/2 dl hunajaa

1 tl suolaa 

1 tl mustapippurirouhetta 

2 valkosipulinkynttä silputtuna 

1 tl savustettua paprikajauhetta 

1/2 tl chilijauhetta 

 

 

Sekoita marinadin ainekset kannellisessa kulhossa. Kääntele filee kauttaaltaan marinadissa. Laita jääkaappin marinoitumaan yön yli. Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista. Grillaa kypsäksi ja kiedo kypsä filee vielä folioon vähintään 15 minuutiksi ennen leikkaamista.

 

 

JUURESNYYTIT

 

4  perunaa

1 palsternakka 

3 mustajuurta 

nokare voita 

suolaa myllystä 

1 iso tai 2 pientä valkosipulinkynttä

1 pkt Koskenlaskija Sipuli-ruohosipuli sulatejuustoa 

ruohosipulisilppua 

 

 

Kuori juurekset ja paloittele ne sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Paista niitä voissa kunnes ne saavat hiukan väriä. Lisää hienonnettu valkosipuli ja mausta suolalla. 

Jaa 4  seos foliopalan keskelle ja jaa päälle sulatejuusto nokareina. Ripottele päälle ruohosipulisilppua.

Sulje folionyytit tiiviisti ja grillaa, kunnes ova kypsiä.

 

 

PARSAT

nippu parsaa

Amerikan pekonia

 

 

Voit halutessasi kuoria parsat. Kiedo 2-3 parsaa yhteen pekoniviipaleella ja grillaa kypsiksi.

 

 

Viinilasillinen: Zonnebloem Pinotage