Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2025.7.2015%2

GAZPACHO MAKUNYSTYRÄN TAPAAN 

 

6 tomaattia (yhteensä noin 500 g) kaltattuna

puolikas punainen makea suippopaprika 

1-2 valkosipulin kynttä 

1 pieni kesäpunasipuli

1 rkl vadelmabalsamicoa

1 tl suolaa 

2 tl sokeria 

mustapippuria myllystä 

Chili Explosionia myllystä 

 

 

Kalttaa tomaatit: Leikkaa tomaatteihin ristikkäisviillot ja upota ne kiehuvaan veteen noin puoleksi minuutiksi. Upota tomaatit sitten kylmään veteen ja poista kuoret ja kannat. Halkaise suippopaprika ja poista kalvot ja siemenet.

Mittaa ainekset monitoimikoneeseen tai blenderiin ja surauta tasaiseksi. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään pari tuntia tai vaikka yön yli.

 

 

BRUSCHETTA

1 patonki viipaloituna

1 valkosipulinkynsi

oliiviöljyä

 

Leikkaa valkosipulinkynsi puoliksi ja hiero leikkuupinnoilla patonkiviipaleet molemmin puolin.  Kaada lasiin oliiviöljyä ja voitele patonkiviipaleet pullasudilla kummaltakin puolelta. Laita viipaleet pellille leivinpaperin päälle ja paahda 225 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia,  kunnes ne ovat kullanruskeita.

 

Viinilasillinen: Torres Vina Esmeralda