Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2010.7.2015%2

ESPRESSO-DOOLEY´S JÄÄTELÖ

annoksesta tulee 1 litra jäätelöä

 

 

4 kananmunan valkuaista vaahdotettuna

3 dl kuohukermaa vaahdotettuna

4 kananmunan keltuaista

2 rkl sokeria

1 prk mascarpone-juustoa

2 dl Dooley´s Espresso Cream-likööriä 

 

 

Vaahdota ensin valkuaiset kulhossa. Vaahdota sitten keltuaisen ja sokeri toisessa kulhossa. Vaahdota vielä kerma kolmannessa kulhossa. Tässä järjestyksessä tehtynä pärjää yhdellä vatkaimella.

Sekoita mascarpone ja likööri keltuaisvaahdon sekaan. Sekoita sitten varovasti joukkoon kermavaahto. Lisää vielä lopuksi valkuaisseos kulhoon ja kääntele se varovasti massan joukkoon.

Kaada massa jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä 45-60 min. Kaada jäätelömassa sitten noin litran vetoiseen pakasterasiaan ja pakasta vähintään muutama tunti, mielellään yön yli, niin massasta saa pyöriteltyä palloja jäätelökauhalla.

 

 

Ideakeittiö