Toukokuu%202012%20027.jpg

SITRUUNA-MARENKIPIIRAKKA

 

pohja:

100 g voita

1 rkl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

1 rkl kylmää vettä

 

täyte:

2 sitruunan raastettu kuori + mehu

2 dl vettä

2 dl sokeria

2 kananmunan keltuaista

2 rkl maissijauhoja

1 rkl voita

 

pinnalle:

2 kananmunan valkuaista

4 rkl tomusokeria

 

Nypi pohjan jauhot, sokeri ja suola voin kanssa. Lisää kylmä vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes se on täysin kypsä. 

Valmista pohjan paistuessa täyte: Pese sitruunat huolellisesti, raasta kuori ja purista mehu. Mittaa kattilaan sitruunankuoriraaste, sitruunamehu, vesi, sokeri keltuaiset ja maissijauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita voi kiisselin joukkoon.

Kaada täyte kypsän piirakkapohjan päälle. 

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri lusikallinen kerrallan hyvin sekoittaen. Pursota marenki piirakan pinnalle ja paista vielä kunnes pinta on saanut hiukan väriä.