Ruokia%20ja%20leivonnaisia%2021.6.2015%2

LUOSTARI-JUUSTOSALAATTI

 

pala vesimelonia (n. 1 1/2 dl kuutioita)

n. 100 - 150 g tuoreita mansikoita

2 rkl oliiviöljyä 

2 rkl muscovadosiirappia 

1 1/2 rkl vadelmaviinietikkaa 

suolaa myllystä

mustapippuria myllystä 

 

 

salaattipeti:

vuonankaalia 

rucolaa

frisee-salaattia 

 

friteerattu juusto:

n. 200-250 g Luostari-juustoa

1 kananmuna 

3/4 dl korppujauhoja 

3/4 dl seesaminsiemeniä 

reilusti rypsiöljyä

 

 

Puolita mansikat ja kuutioi vesimeloni sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Sekoita kannellisessa kulhossa oliiviöljy, muscovadosiirappi ja vadelmaviinietikka ja mausta seos ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Kääntele sekaan mansikanpuolikkaat ja vesimelonin palat ja anna marinoitua jääkaapissa pari-kolme tuntia.

 

Leikkaa juusto 1 - 2 cm paksuiksia viipaleiksi. Riko kananmuna lautaselle ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita toisella lautasella keskenään seesaminsiemenet ja korppujauhot.

 

Jaa salaatit kahdelle lautaselle ja nostele päälle marinoituneet vesimelonit ja mansikat.

Kaada salaatin päälle myös marinadi kastikkeeksi.

 

Kaada pannulle reilusti (noin sentin kerros) rypsiöljyä ja kuumenna se.

Kääntele juustoviipaleet kauttaaltaan ensin kananmunassa ja sitten korppujauho-seesaminsiemenseoksessa.

Paista kuumassa rasvassa viipaleiden pinta kullanruskeaksi ja nosta viipaleet hetkeksi kolminkertaisen talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. 

Nosta viipaleet salaatin päälle ja tarjoile heti.

 

 

Ideakeittiö