Tämän kakun ohje puuttui näemmä vielä blogista, joten lisään sen nyt...

2146097.jpg

ROMMI-RUSINARAHKA

4 rkl rusinoita

2 rkl tummaa rommia 

400 g vaniljalla maustettua rahkaa

 

Silppua rusinat veitsellä ja laita ne juomalasiin tai pieneen kulhoon. Mittaa sekaan rommi ja kääntele muutaman kerran lusikalla. Laita päälle kelmu ja anna maustua huoneenlämmössä muutama tunti tai yön yli. Sekoita vaniljarahkan joukkoon.

 

 

ROMMI-RUSINAKAKKU



pohja:

300 g joulupipareita

75 g voita sulatettuna
 


täyte:

6 liivatelehteä

4 dl kuohukermaa 

400 g rommi-rusinarahkaa

n. 3/4 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

3/4 dl tummaa rommia

 

 

Murskaa joulupiparit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele seos lautaselle reunavuoan sisään pohjaksi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita rahka kermavaahdon joukkoon ja lisää sokeria maun mukaan.

Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan rommiin. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.