Tämän kakun ohje puuttui näemmä vielä blogista, joten lisään sen nyt...
ROMMI-RUSINARAHKA
4 rkl rusinoita
2 rkl tummaa rommia
400 g vaniljalla maustettua rahkaa
Silppua rusinat veitsellä ja laita ne juomalasiin tai pieneen kulhoon. Mittaa sekaan rommi ja kääntele muutaman kerran lusikalla. Laita päälle kelmu ja anna maustua huoneenlämmössä muutama tunti tai yön yli. Sekoita vaniljarahkan joukkoon.
ROMMI-RUSINAKAKKU
pohja:
300 g joulupipareita
75 g voita sulatettuna
täyte:
6 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
400 g rommi-rusinarahkaa
n. 3/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3/4 dl tummaa rommia
Murskaa joulupiparit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele seos lautaselle reunavuoan sisään pohjaksi.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita rahka kermavaahdon joukkoon ja lisää sokeria maun mukaan.
Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan rommiin. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.